Verduurzaming van uw woning kost natuurlijk ook geld. Geld dat u trouwens weer terugverdient door de verlaging van de energierekening. De Rijksoverheid heeft heel veel subsidies beschikbaar waarmee u flinke korting krijgt op bijna alle isolatie- en verduurzamingsmaatregelen. Voor alle vormen van subsidie gelden voorwaarden. Via onderstaande links krijgt u direct een goed overzicht.

Geld lenen voor verduurzaming?

Ook voor het financieren van verduurzamingsmaatregelen zijn er tal van mogelijkheden. ‘Bijna alle banken en andere financiële instellingen bieden speciale leningen of hypotheken aan voor het verduurzamen van de eigen woning. Mocht het niet lukken om bij een dergelijke instantie een lening te krijgen, dan kan een beroep worden gedaan op het Warmtefonds van de Rijksoverheid.

Op de Verbeterjehuis.nl krijgt u een indicatie van de kosten van de verschillende verduurzamingsmaatregelen, kunt u ook precies zien hoeveel gas of elektriciteit u bespaart en wat de terugverdientijd is. Ook voor eigenaren van monumenten zijn er leningsmogelijkheden via de Duurzame monumentenlening.