Campagne 'Een warm huis. Een beter klimaat'

Mensen in hun woning genietend van een kop koffie of thee

In juli 2024 voeren we een campagne om u te informeren welke stappen u nog deze zomer kunt zetten om uw huis te isoleren. Dan zit u de komende winter in een heerlijk comfortabel en warm huis, verbruikt u minder energie en draagt u meteen bij aan een beter klimaat.

We hebben bewust gekozen voor de periode vóór de zomervakantie. Dat heeft alles te maken met de maatregelen die nodig zijn bij het isoleren van een spouwmuur. Er moet namelijk ook rekening gehouden worden met eventuele aanwezige beschermde diersoorten zoals vleermuizen. We noemen dit natuur inclusief isoleren. Het isolatiebedrijf kan alleen in augustus, september of oktober de spouwmuur controleren op beschermde diersoorten. Wilt u dit jaar nog uw spouwmuur isoleren? Maak dan vóór de vakantie een afspraak met een gecertificeerd isolatiebedrijf. Meer informatie vindt u op Natuurvriendelijk isoleren | Duurzaam Bouwloket

Het isoleren van dak, gevel, vloer of het plaatsen van HR++ glazen zorgen ook voor goede isolatie. Als u handig bent kunt u de vloer of de binnenzijde van uw dak zelf isoleren. U kunt dan alleen geen aanspraak maken op subsidie. 

In de campagneperiode juli helpen wij u via social media verder en krijgt u informatie en links op uw tijdlijn. Volg gemeente Koggenland dus op Facebook en Instagram. Natuurlijk vindt u ook informatie in het Koggennieuws en in regionale en lokale bladen.