Toekomstbestendig wonen lening

U wilt natuurlijk het liefste zo lang mogelijk in uw vertrouwde huis blijven wonen. Ook als u ouder wordt. Maar daarvoor kan het nodig zijn om de woning aan te passen, met bijvoorbeeld een badkamer en slaapkamer op de begane grond of het weghalen van drempels. Ook kan het zijn dat u asbest uit uw woning wilt laten verwijderen. Of duurzame maatregelen wilt laten financieren zodat u energiezuiniger kunt wonen. 

Hiervoor kunt u geld lenen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). U vraagt eerst toestemming aan bij de gemeente. Pas als uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u de lening aanvragen bij SVn.

Vraag online toestemming aan voor deze lening via Toekomstbestendig wonen lening aanvragen | Koggenland 

Er zijn drie soorten leningen mogelijk

Afhankelijk van leeftijd, inkomen en of er wel of geen overwaarde is van uw woning, biedt de Toekomstbestendig Wonen Lening voor bijna iedere woningeigenaar in Koggenland een financieringsoplossing. Voor elke lening geldt dat minimaal één energiemaatregel onderdeel moet zijn van de voorgenomen investeringen. Klik op de links om meer informatie van SVn te bekijken.

  • De aanvraag is voor een bedrag van minimaal € 2.500;
  • Als u een omgevingsvergunning nodig heeft voor de aanpassingen aan uw woning, dan moet u met uw aanvraag wachten totdat de vergunning verleend is;
  • Als u een aanvraag doet voor het verwijderen van asbest moet u ook een sloopmelding indienen;
  • De werkzaamheden zijn nog niet gestart.

Meer informatie over voorwaarden en criteria vindt u in de Verordening ‘Toekomstbestendig Wonen Koggenland’.

Kijk ook eens op de pagina met andere financieringsmogelijkheden.