Zwerfafval

Wilt u voor een schone omgeving zorgen? Dan kunt u ook zelf een actie organiseren. Wij helpen u om de actie succesvol te laten verlopen.

U kunt een opschoonactie organiseren door bijvoorbeeld een opruimrondje te doen met uw gezin, buren of mensen uit de straat of wijk. Waar u ook voor kiest: het mag allemaal! Alle beetjes helpen. Ook organisaties (bedrijven, scholen, verenigingen) kunnen deelnemen en hun bijdrage leveren aan een schonere werk- en speelomgeving.

Meld uw opschoonactie aan

Wat moet ik doen?

Als bewoner of vanuit de organisatie bent u de contactpersoon voor de gemeente. De gemeente stelt (zwerfafval)grijpers, ringen, vuilniszakken en handschoenen gratis ter beschikking. Hierbij houden we ook rekening met de kinderen, zodat ook zij kunnen meedoen! De vrijwilligers/collega’s die u gaan helpen hoeven niet apart aangemeld te worden.

Hoe werkt het ?

Meld u aan via het formulier.

De organisatie van de opschoonactie ligt bij u. U regelt de vrijwilligers en bent de contactpersoon voor de vrijwilligers.

Wilt u geen opschoonactie organiseren, maar wel helpen? Dat kan ook. Meldt u aan en wij kijken voor u waar u als vrijwilliger kunt helpen. Op www.supportervanschoon.nl kunt u kijken welke acties er al gepland staan.