Verduurzamen woning

Het heeft nu al volop zin om uw woning te verduurzamen. Daarmee gaat u direct gas of stroom besparen. En dat scheelt meteen in de energierekening. Uw huis verduurzamen hoeft echt niet in één keer. 

Kleine maatregelen

U kunt beginnen met kleine en betaalbare maatregelen die er direct voor zorgen dat u minder energie gebruikt. Op de pagina Korte Metten met de energierekening vindt u tal van tips waarmee u direct gas of stroom kunt besparen. 

Grotere maatregelen

De volgende stap is om uw huis te isoleren. Dat kan op veel manieren. We leggen dit goed uit op de pagina over Isoleren. Bovendien kunt u voor het isoleren van uw huis subsidie krijgen. Ook daarvoor vindt u een aparte pagina op deze website: Subsidie.

De volgende stap is het plaatsen van zonnepanelen. Ook daar leest u alles over op de pagina over zonnepanelen

En als laatste kunt u uw huis aansluiten op een (hybride) warmtepomp.  De gemeente ondersteunt dat er straks voldoende alternatieven voor aardgas zijn. U hoort minimaal 8 jaar van tevoren wat voor uw huis geldt.

Duurzaam Bouwloket

Bent u op zoek naar onafhankelijk en deskundig advies over de mogelijkheden om uw woning te verduurzamen, dan bent u welkom bij het Duurzaam Bouwloket. Het Duurzaam Bouwloket adviseert over energie en verduurzaming. U kunt nakijken welk isolatiebedrijf een goede keuze is. Hoe het nou precies zit met zonnepanelen, welke financieringsmogelijkheden er zijn. Daarnaast vertellen andere inwoners uit de regio in video's inspirerende verhalen hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt en wat hun ervaringen hiermee zijn. Kortom, vrijwel alle benodigde informatie.