Elektrisch Rijden

We willen minder CO2 uitstoten. Auto’s die op elektriciteit rijden zorgen voor minder uitstoot van CO2 dan een auto die op fossiele energie rijdt. In Nederland is een afspraak gemaakt dat iedere gemeente daarom elektrisch rijden stimuleert door een goede laadinfrastructuur. Dit is nodig omdat er in het jaar 2030 in Nederland geen auto’s meer worden verkocht die op fossiele brandstof rijden.

Samenwerking met Metropoolregio Amsterdam

De gemeente Koggenland heeft samen met Metropoolregio Amsterdam MRA-Elektrisch een aanbesteding gedaan voor het plaatsen van laadpalen. Hierdoor is een bedrijf geselecteerd dat de laadpalen namens de gemeente plaatst. De laadpalen in Koggenland vindt u op de laadkaart van MRA-Elektrisch.

Heeft u een elektrische auto, maar niet de mogelijkheid uw auto op te laden bij uw eigen woning? Dan kunt u een verzoek indienen voor een openbare (publieke) laadpaal via MRA-Elektrisch. Zodra uw verzoek is goedgekeurd, verschijnt deze op de laadkaart. Elektrische laadpaal aanvragen via www.mrae.nl.

Hoe werkt het?

Voor de aanvraag van een openbare laadpaal gelden deze voorwaarden:

  • u heeft geen oprit of garage
  • u kunt geen oprit maken (als u wel een oprit kunt maken heeft u een vergunning nodig. Wilt u een oprit maken? Neemt u dan eerst contact met ons op via verkeer@koggenland.nl)
  • uw voertuig kan minimaal 25 km volledig elektrisch kan rijden en een snelheid halen van 60 km/uur
  • u woont op het opgegeven adres

Alle voorwaarden vindt u in onze Beleidsregels elektrische laadpalen.

Wat kost het?

De plaatsing van een openbare laadpaal is gratis. Het laden van uw auto is niet gratis. De provider (aanbieder van de laadpaal) berekent kosten voor het laden.